De tweede periode van mijn opleiding is bijna afgesloten. Met nog drie tentamens en een herkansing te gaan, heb ik bijna weer alle punten bij elkaar gesprokkeld. Wat zal ik opgelucht zijn als ik die zestig punten heb verdiend en daarmee mijn propedeuse. Maar zover is het nog lang niet, eerst een nieuw project!

Laat het over je heen komen
Waar de andere studenten uit het eerste jaar sfeerverslagen gaan maken, doe ik mee aan een ander alternatief project vanuit mijn studie: Nimbin. Dit project richt zich meer op de praktijk en de creatieve kant van journalistiek. De groep bestaat uit eerste-, tweede- en derdejaars die samen evenementen bezoeken, maar ook gaan reizen. In de eerste week gaan we zelfs al naar Antwerpen. Het is de bedoeling dat we op een andere manier gaan kijken naar journalistiek. Wat het project precies inhoudt weten we nog niet. “Laat het over je heen komen”, is het enige wat we te horen kregen.

Wat ik ook over me heen moet laten komen zijn de tentamens. Die komen namelijk vanzelf, ready or not. Nu vind ik mezelf best wel ready, maar het is niet niks. Vooral de uiteenlopende stof die je moet leren vind ik lastig, zeker bij een vak als economie. Daarnaast heb ik nog een herkansing van het lastigste vak journalism studies. Gelukkig heb ik me goed voorbereid.

Vak reflectie
Het moeilijke vak brengt echter wel iets goeds: een brede interesse voor journalistiek zelf. Journalism studies is eigenlijk een moeilijke term voor vak reflectie en ik vind het ontzettend interessant. Ethische kwesties binnen de journalistiek worden flink besproken. Eigenlijk is het vak de reden dat ik deze blog nieuw leven heb ingeblazen, want ik wil mijn inspiratie voor artikelen graag ergens kwijt. Voor deze artikelen verwijs ik je door naar de categorie Actueel.

In Journalist in de dop vertel ik je alles op het gebied van mijn ontwikkeling als journalist. Ook deel ik af en toe iets over mijn leven als student journalistiek. Zie dit als het persoonlijke deel van mijn blog!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *