Allereerst, een heel fijn nieuwjaar gewenst, lieve lezers. De kerstvakantie is bijna voorbij, de feestdagen hebben we overleefd en over een niet al te lange tijd begint het gewone leven weer. Voor mij betekent dat weer aan de bak met mijn studie.

Ik studeer journalistiek in Tilburg, aan Fontys Hogeschool voor de journalistiek (FHJ). Mijn vorige opleiding, mediaredactie op het mbo in Enschede, was al een ware beproeving als het gaat om deadlines, werkdruk en opdrachten, maar het hbo is natuurlijk nog sneller.

Druk en leerzaam
Eerlijk gezegd dacht ik aan het eind van de zomervakantie, laat die studie maar komen! Ik kan dat makkelijk aan. Het aankunnen klopt, maar laat ‘makkelijk’ maar weg. Deze periode bijvoorbeeld, dienen wij drie geschreven interviews van ongeveer duizend woorden in te leveren binnen een zelfgekozen thema. Daarnaast maken we een televisie- en radio-uitzending mét gast. En dit is alleen nog maar het hoofdproject, de colleges met zijn opdrachten, nog niet meegenomen..

“Het aankunnen klopt, maar laat ‘makkelijk’ maar weg”

Zo klinkt het allemaal wel heel negatief, want ik leer ontzettend veel. Ongelofelijk dat ik nog maar vier maanden geleden startte en toch al zoveel meer weet. Vooral op het gebied van Nederlands ben ik vooruit gegaan (desondanks staan in dit stuk ongetwijfeld nog fouten). Omdat ik al een goede journalistieke basis heb, gaan sommige opdrachten mij makkelijker af dan voor anderen.

Nimbin
Aankomende periode wordt weer helemaal anders: ik doe mee aan een alternatief project van twintig weken, Nimbin. Wat het precies inhoudt mag ik nog niet weten, wel dat ik aan mijn journalistieke skills werk door de praktijk in te gaan. Reizen, exposities en evenementen bezoeken en meer. Hoe dat zal zijn, lees je in de volgende Journalist in de dop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *