Maandag. Enigszins beroerd word ik wakker in Arnhem. Mijn vriend is al weg, op weg naar zijn werk. Het is half tien. Goddank is mijn stage nog niet begonnen. Met een kop vol snot en spierpijn tot in mijn kleine teen, sta ik op. Onderweg naar huis koop ik een doosje paracetamol en zakdoeken. “Wil je er ook een flesje water bij voor de pijnstillers?”, vraagt de verkoopster bezorgd.

Gelukkig werken de paracetamol(len?) verbijsterend goed en dinsdag ga ik vol goede moed en met zenuwen in mijn lijf naar Hilversum. Barbara, die ik al ontmoette bij de sollicitatie, vangt mij op en leidt mij langs de vele collega’s.

Ochtendvergadering
Ik begin gelijk goed, want op dinsdagochtend tien uur hebben we altijd vergadering met de Argos redactie. En wat voor één! De komende twee uur zit ik gefocust te luisteren naar onderwerpen voor aankomende uitzendingen en feedback op de afgelopen uitzending. Ik maak uitvoerig aantekeningen. Helaas mag ik niks delen over de inhoud van mijn werkzaamheden, vanwege het onderzoek.

Woensdag ben ik naar aanleiding van de vergadering begonnen met researchen naar een onderwerp over wetenschappelijk onderwijs.

Omdat ik het erg moeilijk vond om te researchen, we hebben het immers nog niet veel gehad op de opleiding, heb ik collega Judith gevraagd voor een spoedcursus. De belangrijkste tip was: zoek naar overzichten. Dus lijsten waar iets al in is bijgehouden.

Transcriberen
Naast researchen heb ik ook getranscribeerd, oftewel, het uittypen van een audio-opname. Het kost veel tijd, maar het is ook erg leuk. Met handige tools wordt het ook nog eens een stuk makkelijker!

Ik ben persoonlijk erg blij met deze eerste week. Van te voren was ik een beetje faalangstig, maar dat lijkt tot dusver niet nodig. Ik probeer zoveel mogelijk initiatief te tonen en klussen aan te pakken. Maar omdat ik ziek ben (geweest) en een drukke week heb leg ik de lat niet te hoog. Ik mag ook rustig aan doen. Gewoon aanwezig zijn, observeren en ‘aan’ staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *