“…en aan deze uitzending werkte onder andere mee: Cyrine Beune.” Verrast spits ik mijn oren als ik luister naar de laatste Argos uitzending over letselschadebureaus. Natuurlijk, ik heb interviews uitgeschreven en de tekst ervan gecontroleerd. Maar dat dat genoeg was om mijn naam te noemen in de uitzending, had ik absoluut niet gedacht.

Meer bijdrages volgen later nog. Ik ben bezig geweest met het voorgesprek van een interview voor de serie Luizen in de pels. In de serie interviewen we onderzoeksjournalisten over hun werk.

Teveel aan het woord?
Met wie het voorgesprek was, mag ik natuurlijk nog niet zeggen. Maar ik kan wel zeggen dat het gesprek erg goed ging. Ietwat onzeker was ik wel, na het gesprek. Aan de collega met wie ik samenwerkte vroeg ik wat zij van mijn interviewskills vond. Ze vond ons een goed team. Het woord ‘team’ maakte me blij vanbinnen. Ik vertelde haar over dat ik soms bang ben dat ik teveel het woord voer tijdens een interview, omdat ik vaak te horen krijg dat ik veel praat. Ze snapte wat ik bedoelde, maar vond het reuze meevallen.

Het doet me goed dat deze stage tot nu toe vlotjes verloopt. Ik voel me op mijn plek en ik vind het werk erg leuk.

Zelfstudie voor leerdoel
Waar ik vorige week al over schreef, datajournalistiek, is nog steeds een thema. Ik merk dat mijn interesse groeit. Ook zie ik steeds meer mogelijkheden om datajournalistiek toe te passen. De ‘zelfstudie’ datajournalistiek past goed bij mijn leerdoel: beter worden in onderzoeksjournalistiek.

En om datajournalistiek te doen, moet je rekenen goed op orde zijn. Daarom ben ik ook begonnen met rekenoefeningen. Al deze journalistieke ontwikkelingen zijn interessant en ik had niet verwacht dat ik na slechts drie weken op de redactie, alweer zoveel punten ontdekte die mij vasthouden en niet meer loslaten.

Laatste weekverslag
Dit is het laatste weekverslag van het jaar, vanaf 10 januari 2020 zal er weer een nieuw weekverslag verschijnen. Ik ga eerst eens lekker uitrusten van deze indrukwekkende weken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *