Binnenkort komt er iets heel leuks online: de eerste aflevering van Wijze Uit Het Oosten! Samen met Joppe te Lindert en onze side-kick Jop de Jong, maak ik een podcast over wereldproblemen, in café-sfeer. Na veel gebrainstorm, enthousiasme, discussies die van een afstandje ook best ruzies hadden kunnen zijn, gaat het dan toch echt gebeuren!

Inmiddels hebben we een website en instagram-pagina gemaakt. Deze week wordt de allereerste aflevering opgenomen, gemonteerd en online gegooid. Mega spannend natuurlijk. Maar vooral ook leuk. Joppe en ik kunnen goed samen werken, zo heb ik gemerkt tijdens mijn studieproject Nieuwsredactie. Elke dag artikelen, audio of video’s maken, steeds maar weer opnieuw. Sommige heb ik op mijn blog geplaatst. Andere heb gelaten voor wat het is.

Ver na 5 uur op de redactie
Ik heb hard gewerkt tijdens het project, al zeg ik het zelf. Soms bleef ik, vaak vergezeld door Joppe, tot ver na vijf uur op de redactie. Een keer gingen we zelfs nadat de school dicht ging, om half negen, ook nog naar het café. Om onze podcast te bespreken… Eén ding is zeker, de motivatie is er. Al dat harde werk heeft wel een mooi cijfer opgeleverd: een acht! Dat was mijn streven en ik ben dus erg blij dat het gelukt is.

Pizza op de redactie.

“Soms bleef ik tot ver na vijf uur op de redactie”

Brussel en VPRO Argos
Maar het volgende project dient zich alweer aan, Buitenlandredactie. En, zoals de naam al doet vermoeden, gaan we naar het buitenland! Voor mij en mijn projectpartner houdt dat in dat we iets over de grens gaan, naar Brussel. Maar dat betekent niet dat we niet iets gaafs gaan doen. Wij maken een productie over polarisatie in de EU, mét parlementsleden! Die productie zal ongetwijfeld op mijn blog verschijnen.

Na Buitenlandredactie is het alweer tijd voor mijn derde stage. Derde? Ja, ik heb er al twee gelopen op mij vorige opleiding, mediaredactie. Daardoor weet ik nu precies wat werkt – en vooral, wat niet. Ik heb wel een ontzettend gave plek gevonden: VPRO Argos! Het is een radioprogramma dat onderzoeksjournalistiek doet. Precies wat ik leuk vind. Begin december start ik daar als redactiestagiair. Heel spannend.

Podcasts, podcasts en podcasts!
Wat kun je de komende tijd van mij verwachten? In elk geval heel wat podcasts! Naast De Wijze, kun je natuurlijk ook nog naar mijn eigen podcast Oppervlak blijven luisteren, die ongeveer één keer per maand online komt.

Dat was het weer voor deze keer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *