Tussen de bedrijven door haal ik chocolademelk uit de automaat en schrijf ik een weekverslag. Van verveling is geen sprake meer. Over een week is ‘mijn’ uitzending en er moet nog ontzettend veel gebeuren.

Mijn werkzaamheden voor dit project zijn vooral researchen, voorgespreken houden en collega’s op de hoogte houden. Ik werk nu samen met de researchdesk van Argos en verzamel alle nieuwsberichten over dit onderwerp van de afgelopen twee decennia voor een online productie. Dit doe ik door bronnen te doorzoeken die ik samen met een researchdeskmedewerker heb gevonden. Ik filter alle relevante berichten eruit en giet dit, samen met haar, later in een passende online vorm.

Onderwerpen voor online
Online is een groot thema binnen Argos. Aan de uitzendingen zitten artikelen, infographics en meer gekoppeld. Maar ook onderwerpen die geschikter zijn voor online dan voor radio moeten aandacht op de site krijgen. Al met al is het volgens mij een hele omslag voor een radio-omroep. Naast de productie die veel tijd in beslag neemt, moet er ook rekening worden gehouden met eventuele illustraties, die weer door een andere medewerker worden gemaakt. En diegene heeft natuurlijk ook planning!

Het staat dus allemaal nog een beetje in de kinderschoenen, maar ik zie de meerwaarde zeker in van de producties. Soms heb je in een uitzending allerlei relevante informatie over het onderwerp, maar kun je het gewoon niet kwijt. Dan biedt extra online ruimte een uitkomst.

Schooldrukte
Ik wil me vooral op stage en zo min mogelijk op andere dingen richten. Dat gaat deze weken iets minder soms, omdat ik aankomende dinsdag een herkansing heb. Buiten het feit dat ik heel graag mijn propedeuse wil halen, is het om nog een andere reden belangrijk dat ik een voldoende haal. Als ik in september naar het buitenland wil voor mijn minor, moet ik deze toets halen en wel voor 3 februari. De eerst volgende (en tevens laatste kans) voor deze toets is pas in juni: veel te laat.

Dit zorgt ervoor dat ik naast researchen, ik ook weer volop in de werkwoordspelling, contaminaties en antecedenten zit. Maar, ik heb er alle vertrouwen in dat ik deze toets gewoon ga halen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *