Na een lange zomervakantie, waarover later deze maand meer, begint het gewone leven weer. Eerlijk gezegd was ik er wel aan toe. Structuur en ritme, ik ga er goed op. En in het tweede jaar van de studie journalistiek moet dat wel lukken!

Nieuwsredactie
De eerste week is van het tweede jaar is maandag begonnen daaruit blijkt dat de komende tijd geen rustig opstarten zal worden. Ik begin op de nieuwsredactie, één van vele projecten dit jaar. We maken elke dag nieuws, individueel, in verschillende mediavormen: audio, beeld, geschreven en cross mediaal… Dat betekent dat ik echt weer hard aan de bak mag dus!

Presenteren leren
Naast school ben ik via Kunstbende aan een cursus presenteren begonnen. Kunstbende is een wedstrijd voor jongeren van dertien tot achttien in categorieën als expo, taal, muziek en dans. Ik heb zelf vier keer meegedaan en krijg nu via hen de kans om me meer te ontwikkelen. Toen ze mij vroegen wat ik beter wilde leren, kwam presenteren natuurlijk in mij op! En binnenkort mag ik ook daadwerkelijk gaan presenteren, voor een echt evenement.

“Via hen krijg ik de kans om me meer te ontwikkelen”

Ontzettend spannend, maar vooral heel leerzaam. Naast school probeer ik me zoveel mogelijk te ontwikkelen in de journalistiek. Tegelijkertijd probeer ik ook om mijn tijd en rust goed in de gaten te houden, want met zo’n drukke week is er weinig tijd om maar een beetje rond te lummelen. Iets waar ik veel waarde aan hecht. Niets maakt zo creatief en gelukkig als af en toe uit het raam staren.

Ook dit jaar zal ik jullie weer op de hoogte houden van mijn journalistieke ontwikkeling in de ‘journalist in de dop’ blogjes! In ‘journalist in de dop’ deel ik om de week wat ik meemaak als student journalistiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *