Ik heb geen ritme (ook niet op de dansvloer)

Inmiddels ben ik alweer hard aan de bak met mijn studie. Vijf dagen per week naar school valt me zwaar, zeker omdat ik in het weekend ook nog een bijbaantje heb en vrijwilligerswerk doe. Tel daarbij op dat ik ook nog uit ga en een sociaal leven heb en je krijgt een beetje moeite om ritme en balans te houden in je leven. De zomer was constant feesten en uitslapen, maar dat is nu echt voorbij. Hoe krijg je weer ritme in je leven?

Ten eerste heb ik met mijn uitgaansmaatje Karlijn afgesproken alleen op zaterdag uit te gaan en niet meer elke week. Dat is wel zo verstandig, aangezien ik om de week op zondag om half elf op mijn werk zijn. Aan het begin van het schooljaar ben ik door de week nog wel eens heel erg laat gaan slapen, maar dat is echt niet handig (dûh). De dagen erna waren nou niet echt productief te noemen…

Een ander aspect wat voor mij ritme geeft is op tijd gaan slapen en op tijd opstaan. Rond een uur of tien in bed liggen zonder schermen en dan om half elf echt slapen is wel het ideaal. Maar de realiteit is dat ik meestal rond een uur twaalf slaap.

Vroeg opstaan is voor mij zo mogelijk nog moeilijker dan vroeg gaan slapen. Zeker na een paar nachten slecht en kort slapen wordt ’s ochtends vroeg opstaan echt een probleem. Mijn dekbed heeft opeens de aantrekkingskracht van een magneet en de wereld buiten mijn bed voelt als een koude winternacht. Mijn tip? Zet je wekker ver weg en spring direct uit bed. Ik vind het heerlijk om dan even te stretchen met een video van bijvoorbeeld Sanny Zoekt Geluk of Blogilates. Hierna heb ik echt geen zin meer om me nog even om te draaien!

Hopelijk krijg ik mijn ritme wat ik nooit heb gehad een keer terug. Ik heb ook een challenge voor mezelf bedacht voor aankomende maand (oktober): een maand lang nul alcohol drinken. Ik merk namelijk dat dat er ook voor zorgt dat ik me na een nachtje stappen niet al te best voel en eigenlijk haal ik er helemaal geen plezier uit. Daarbij is het op alle vlakken ongezond. Eén uitzondering; de kroegentocht met mijn scoutingbestuur ;).

PS: zeer binnenkort komen er weer regelmatig video’s op mijn blog en Youtubekanaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *