Stage, afstuderen en naar Noorwegen

Alweer een tijdje geleden dat ik geblogt heb. Inmiddels zit ik in de laatste week voor de kerstvakantie. Dat betekent niet alleen dat ik zondag ein-de-lijk naar Noorwegen op vakantie ga, maar ook dat ik al mijn lessen op mijn opleiding heb gehad! Ik heb nu alleen nog stage en examens en als het goed is kan ik dan mijn papiertje ophalen :).

Laat ik eerst maar eens wat vertellen over stage. Vanaf 8 januari begin ik als redactiemedewerker bij UToday, de nieuwsredactie van de Universiteit van Twente. Ik heb er ongelofelijk veel zin in, lekker tussen de UT-studenten artikelen schrijven over alles wat er gebeurd op de unie.

Ik heb de unie altijd al een fascinerende plek gevonden. Het is een klein dorpje met allemaal studenten die een totaal ander leven leiden dan de standaard burger. Natuurlijk woon ik zelf ook in een studentenhuis en ben ik ook student, maar op de universiteit hangt een prettige sfeer die mij het gevoel geeft van saamhorigheid. Eén huisgenoot studeert er wiskunde en ik ben ook wel eens mee geweest naar wat feestjes en evenementen.

Ik ben erg benieuwd hoe deze stage gaat bevallen. Afgelopen jaar heb ik stage gelopen bij Concordia, een kunstinstelling in Enschede. Ik vond het erg zwaar om elke werkdag van negen tot vijf (en soms langer of in het weekend) te werken. Mijn persoonlijk doel is dan ook om een goede balans te vinden in de werk sfeer. Hoe zorg je ervoor dat je niet overwerkt raakt en het niet meer trekt? Ik wil vooral heel hard mijn best gaan doen en genieten en leren van het werk. Schrijven is immers mijn passie!

Na stage is het tijd om af te studeren. Ik ben heel erg benieuwd hoe dat gaat zijn. Als het goed is slaag ik gewoon en mag ik mij officieel Mediaredacteur noemen! Na de zomervakantie begin ik met Media Informatie Communicatie (MIC) in Enschede. Ook daar heb ik echt heel erg veel zin in!

Dan Noorwegen! Een tijdje geleden heb ik met een vriend redelijk impulsief een reis naar Noorwegen geboekt. We gaan naar Töcksfors iets over de grens is Zweden en naar Oslo. Kerst en oud en nieuw vieren we daar. Ik wil al heel erg lang naar Noorwegen. De taal en de cultuur intrigeert me. Ik heb zelfs een klein beetje Noors geleerd! Jullie kunnen mooi beeld materiaal verwachten op mijn blog :).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *