Rood huisje

Eindelijk in Scandinavië!

De koude wind vindt zich een weg door de kieren van de veranda in Töcksfors, Zweden. Met een gehaakt dekentje zit ik op de bank. Het wordt al een beetje donker, terwijl het nog maar één uur in de middag is. Hoewel mijn vingers koud over het toetsenbord gaan, vertik ik het om nu al naar binnen te gaan. Met uitzicht op het meertje is de kou het meer dan waard. Twee maanden geleden boekte ik samen met een vriend (die ook nog maar twee maanden ken) een reisje naar Noorwegen/Zweden. En daar heb ik alles behalve spijt van!

Ik ben net terug van een fijne wandeling en het is maar goed dat ik nu weer in het huisje ben, want het begint plotseling te regenen/sneeuwen. Koud is het hier zeker. Mijn handen en voeten bevriezen om de haverklap. Maar man, wat is het hier mooi! Vanaf het moment dat ik de Noorse film De wereld van Sofie zag (ik was toen tien jaar oud) wil ik al naar Noorwegen. Vooral de taal intrigeert me enorm. Maar het land zelf is natuurlijk ook zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

 

Het eerste wat mij opviel was de intense rust die hier hangt. We zitten natuurlijk een beetje buiten af, maar dan nog. Alles lijkt hier zo uit een verhaal van Astrid van Lindgren gegrepen te zijn, echt wonderschoon.

(Inmiddels ben ik weer even binnen gaan zitten, want de kou was niet meer te doen op de veranda). Ik ben heel blij dat ik mijn geleende camera mee heb genomen, er is zoveel moois te fotograferen! Ik ben niet heel goed in foto’s maken, maar het is sowieso leuk om een herinnering te hebben aan deze vakantie.

Ook had ik echt even de rust nodig van een vakantie. De afgelopen maanden waren voor mij echt veel te veel en dat zag ik in alles terug: mijn blog, mijn studie, mijn gedrag, mijn gezondheid en ga zo maar door. Nu kan ik even alles laten bezinken en op een rijtje krijgen. Dan kan ik na de vakantie weer uitgerust en gelukkig beginnen aan 2018 :).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *