WIMM

Where is my mind – original and covers

Uit de boxen van mijn laptop schalt muziek. Ik luister veel muziek. Meer dan vroeger. Meer nieuwe muziek. Ik deel graag met jullie wat ik heb ontdekt de afgelopen maand aan muziek. Eigenlijk deel maar één nummer vandaag, maar verschillende versies van verschillende artiesten. Elke versie heeft zijn eigen charme. Allemaal totaal verschillend, maar even prachtig.

The Pixies – Where is my mind

Mijn vader is al ik weet niet hoe lang fan van deze jaren tachtig rockgroep. Ik ook, sinds ik het nummer Where is my mind heb gehoord. In woorden kan ik niet kwijt hoe gaaf ik dit nummer vind.

 

Maxence Cyrin – Where is my mind

Een artiest die verdacht veel weg heeft van mijn naam. Deze cover kwam ik toevallig tegen op Spotify toen ik het origineel aan het luisteren was. Super fijne piano muziek die je niet per se herkent als Where is my mind, maar zeker goed gecoverd is! De Franse pianist heeft nog meer covers, Lithium van Nirvana bijvoorbeeld. Heel rustgevend, heel relaxed, soms zelfs fijner dan het origineel.

 

Milky Chance – Where is my mind

Eén van mijn favoriete bands die één van mijn favoriete nummers covert? Kan het nog beter? Al een paar jaar ben ik een groot fan van Milky Chance en ze zijn zeker geslaagd met deze cover!

PS Ik heb geen rechten over de video’s, op wat voor manier dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *