Over Deze Blog

Je bent beland op een blog over een journalist in de dop. De huidige journalistiek is constant aan het veranderen, waarbij lezers, kijkers en luisteraars niet meer willen betalen voor informatie: het staat allemaal online. Dat betekent dat de journalistiek sneller, harder en met minder mensen moet werken. Dat doet de kwaliteit niet ten goede. Tegelijkertijd ontstaan er innovatieve vormen van journalistiek, denk aan de Correspondent. Zij streven kwaliteitsjournalistiek na, zonder zich mee te laten slepen door mediahypes.

Ik als echte journalist in de dop, deel graag mijn artikelen met jullie. Maar ik vertel jullie ook graag hoe ik mij ontwikkel als journalist en hoe mij het studentenleven bevalt. Dat zijn twee belangrijke punten van een mooi portfolio voor later. Twee keer per week kun je hier een nieuw artikel lezen. Op maandagmorgen kun je altijd een Actueel lezen: een uitgebreid artikel over iets van nu, binnen de journalistiek of binnen nieuws. Op vrijdagmorgen lees je om de week een Journalist in de dop, een update over mijn journalistieke ontwikkeling of een Taal in beeld, een cartoon over taal.

Daarnaast is er de categorie Sporadisch, zoals de naam al zegt, een sporadisch terugkerende categorie. Zodra ik tijd en een goed idee heb, zal ik iets posten dat niet in de andere categorie├źn past, maar wel binnen het thema journalistiek. Ruimte voor mijn creatieve uitspattingen dus.

Ga je werkweek in en uit met mijn blog, veel lees-, luister- of kijkplezier!