Leven in het nu – Tom Hannes, 448 blz.
Gelezen in januari 2021, cijfer: 8

Hoewel ik pas na driekwart snapte waar het boek over ging, geef ik het toch een acht.  Een aanrader als je (meer) algemene kennis wilt over culturen en religies. De essentie van het boek is: denk in de breedte en niet in de diepte. De werkelijkheid is in zijn woorden ‘flinterdun’. Volgens Hannes zoeken culturen en religies altijd naar een bepaalde diepgang en harmonie die er niet is en er ook niet hoeft te zijn.

Langs allerlei filosofen, religieuze personen en een steeds terugkomende ‘Hercules van die tijd’, de held, legt hij uit waarom je niet de diepte in moet. De Hercules is de rode draad, wie we beschouwen als Hercules, onze held, zegt iets over de tijd waarin we leven.

Had wel wat eerder tot he point gemogen. Hoewel ik het ontzettend interessant vond, wist ik in het begin totaal niet waar dit boek over ging. Maar het eind was sterk en ik wi zeker nog eens lezen, om de diepte-breedte theorie nog beter te begrijpen.

In ‘Recensies in 10 zinnen’ schrijf ik een recensie over een boek dat ik heb gelezen. Om de gelezen bladzijden niet te laten voor wat ze zijn en om anderen een kijkje te geven in wat ik van het boek vond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *