Mijn naam is Cyrine Beune (1999) en dat zeg je als ‘Se-rien’. In Tilburg studeerde ik journalistiek en daarna heb ik bij het Algemeen Dagblad als onderzoeksjournalist gewerkt. Ik interesseer me voor journalistiek die systeemfouten blootlegt en die actief bijdraagt aan een betere wereld.

In mijn vrije tijd ben ik meestal te vinden aan de muur in de klimhal, waar ik ook parttime werk. Daarnaast ben ik graag buiten in de natuur, iets dat mijn woonplaats Arnhem volop heeft

Voorheen werkte ik als onderzoeksjournalist bij het Algemeen Dagblad en de regiotitels. Samen met mijn team haalde ik de onderste steen boven voor een breed publiek.

Tijdes mijn mbo-studie Mediaredactie in Enschede (2015-2018) ontdekte ik dat ik journalist wilde worden. Toen ik op mijn negentiende afstudeerde wist ik dat ik de journalistiek in wilde en nog niet uitgeleerd was. Ik ben journalistiek in Tilburg gaan studeren van 2018 tot 2022. Daar ontdekte ik dat ik bezig wilde zijn met onderzoeksjournalistiek.

Op het hbo heb ik me verdiept in onder andere cybersecurity en ICT. Naast journalistiek heb ik twee semesters ICT gevolgd omdat ik wilde leren programmeren. Die kennis heb ik tijdens mijn eindstage bij De Tijd verder ontwikkeld in het datajournalistiekteam. Inmiddels heb ik basisvaardigheden in het programma R.

In mijn vrije tijd ben ik bezig met (voor)klimmen en boulderen. Zo’n drie keer in de week kun je mij in de hal vinden. Het brengt balans in mijn leven dat vooral uit hoofdwerk bestaat. Aan de muur moet je in je lichaam zijn en dat voelt geweldig. Omdat ik dit gevoel over wil brengen op anderen ben ik parttime gaan werken in de klimhal als locatiemedewerker en sportklimbegeleider.

Ook ben ik het liefst in de natuur. Als ik op vakantie ben doe ik het liefst iets actiefs, zoals een lange afstandswandeling. Minimale bagage, back to basic.