Zie mij hier, pre-corona, tot laat op school werken aan een productie met mijn studiegenoot pizza eten en werken. Je bent journalist of je bent het niet!

Ik ben Cyrine Beune (1999) en student journalistiek aan Fontys in Tilburg, in mijn laatste jaar. Voor deze hbo bachelor heb ik drie jaar op mbo 4 Mediaredactie gevolgd. Een soort journalistiek, maar dan wat breder. We kregen bijvoorbeeld ook marketing en vormgeving. Op die opleiding heb ik twee stages gelopen, zie hieronder mijn CV.

Naast mijn studie ben ik moderator bij het Algemeen Dagblad. Ik modereer dus de reacties onder artikelen, zodat er een gezond en fatsoenlijk debat ontstaat tussen lezers. Momenteel ben ik bezig met lezersinteractie, onder andere voor mijn ‘scriptie’ (eigenlijk heet het een reflectieverslag op de journalistiek, omdat je op het hbo geen onderzoek doet. Maar scriptie is net wat korter).

Ik heb een half studiejaar een minor cybersecurity gevolgd, omdat dit onderwerp een grote maatschappelijk impact heeft en ik daar als journalist basiskennis over wil hebben. Daarnaast heb ik een half jaar ICT Business gestudeerd in deeltijd, om kennis te krijgen over hoe je moet programmeren. Dit wilde ik leren omdat ik soms met datasets wil werken en die niet met de hand kan analyseren. Deze methode heet datajournalistiek.

In mijn vrije tijd lees ik graag en ben ik bezig met politieke onderwerpen of discussies. Met mij kunnen gesprekken maar moeilijk over koetjes en kalfjes gaan, ik wil graag meteen de diepte in. Die discussies gaan niet zelden over politieke keuzes, feminisme, klimaat, welzijn of juist heel uitgezoomd, over het heelal.

CV

Algemeen Dagblad – Moderator

Juli 2021 – heden

Ambasadeur Kunstbende Noord-Brabant

September 2018 – heden

Presentator Kunstbende regio’s

Januari 2020 – september 2021

JKC Media – Webdeveloper

Oktober 2020 – Juli 2021

VPRO Argos (stage)

December 2019 – maart 2020

U-Today Universiteit van Twente (stage)

Februari 2018 – mei 2018

Cultuurhuis Concordia (stage)

September 2016 – januari 2017