Ik ben Cyrine Beune (1999) en sinds september 2022 ben ik onderzoeksjournalist voor het Algemeen Dagblad en de regiokranten. Daar maak ik samen met mijn collega’s verhalen die diepgravender zijn dan de dagelijkse verslaggeving. Je kunt berichten over een auto-ongeluk, maar je kan ook berichten over een gevaarlijk punt in de weg dat moet worden aangepakt om zo ongelukken te voorkomen.

Van 2018 tot 2022 heb ik journalistiek in Tilburg gestudeerd. Voor deze hbo-bachelor heb ik drie jaar op het mbo Mediaredactie gevolgd. Een soort journalistiek, maar dan wat breder. We kregen bijvoorbeeld ook marketing en vormgeving. Op die opleiding heb ik twee stages gelopen, zie hieronder mijn CV.

Ik heb tijdens mijn hbo een minor cybersecurity gevolgd, omdat dit onderwerp een grote maatschappelijk impact heeft en ik daar als journalist basiskennis over wil hebben. Daarnaast heb ik een half jaar ICT Business gestudeerd in deeltijd, om kennis te krijgen over hoe je moet programmeren. Dit wilde ik leren omdat ik soms met datasets wil werken en die niet met de hand kan analyseren. Deze methode heet datajournalistiek. Deze kennis heb ik tijdens mijn stage bij De Tijd in Brussel verder ontwikkeld en inmiddels kan ik zelfstandig basis data-analyses doen op complexe datasets. Deze kennis zet ik ook in bij mijn werk als onderzoeksjournalist.

In mijn vrije tijd lees ik graag en ben ik bezig met politieke onderwerpen of discussies. Met mij kunnen gesprekken maar moeilijk over koetjes en kalfjes gaan, ik wil graag meteen de diepte in. Die discussies gaan niet zelden over politieke keuzes, feminisme, klimaat, veganisme, welzijn of juist heel uitgezoomd, over het heelal. Iemand noemde mij ooit een bruisbal en dat is denk ik meer dan terecht.

CV

Download hier mijn CV