Zie mij hier tot laat op school werken aan een productie met mijn studiegenoot pizza eten en werken. Je bent journalist of je bent het niet!

Ik ben Cyrine Beune (1999) en student journalistiek aan Fontys in Tilburg, in mijn laatste jaar. Voor deze hbo-bachelor heb ik drie jaar op het mbo Mediaredactie gevolgd. Een soort journalistiek, maar dan wat breder. We kregen bijvoorbeeld ook marketing en vormgeving. Op die opleiding heb ik twee stages gelopen, zie hieronder mijn CV.

Naast mijn studie ben ik moderator bij het Algemeen Dagblad geweest. Ik modereerde dus de reacties onder artikelen, zodat er een gezond en fatsoenlijk debat ontstaat tussen lezers. Mijn scriptie schreef ik over lezersinteractie bij het AD.

Ik heb een minor cybersecurity gevolgd, omdat dit onderwerp een grote maatschappelijk impact heeft en ik daar als journalist basiskennis over wil hebben. Daarnaast heb ik een half jaar ICT Business gestudeerd in deeltijd, om kennis te krijgen over hoe je moet programmeren. Dit wilde ik leren omdat ik soms met datasets wil werken en die niet met de hand kan analyseren. Deze methode heet datajournalistiek. Deze kennis heb ik tijdens mijn stage bij De Tijd in Brussel verder ontwikkeld en inmiddels kan ik zelfstandig basis data-analyses doen op complexe datasets.

In mijn vrije tijd lees ik graag en ben ik bezig met politieke onderwerpen of discussies. Met mij kunnen gesprekken maar moeilijk over koetjes en kalfjes gaan, ik wil graag meteen de diepte in. Die discussies gaan niet zelden over politieke keuzes, feminisme, klimaat, veganisme, welzijn of juist heel uitgezoomd, over het heelal. Iemand noemde mij ooit een bruisbal en dat is denk ik meer dan terecht.

CV

Download hier mijn CV